201008 Augusti

Styrelsen

Redan nu har antalet styrelsemedlemmar minskat från 9 till 8 och ytterligare en person i styrelsen har sin lägenhet ute till försäljning. Det kan innebära att vi behöver komplettera styrelsen med nya medlemmar redan innan nästa årsmöte. Vi återkommer vid behov med mer information.
Det enklaste sättet att nå oss i styrelsen är per e-post brfstadjan@gmail.com eller att knacka på. Föreningen har som ni säkert vet en egen hemsida www.sbc.se/stadjan1-3

Pågående/Kommande projekt

• Entréportar
Nya enhetliga portar till framsidan av huset är beställda och levereras i september/oktober. Samtidigt byter vi ytterdörrar på baksidan av huset.

• Källare
Källarprojektet som påbörjades i juni 2009 blev alldeles för stort och vi har därför valt att dela upp detta i flera mindre projekt, se nedan.

• Tvättstuga och torkrum

Upphandling pågår för att byta maskiner och fräscha upp ytskikten i tvättstuga och torkrum. Förhoppningen är att arbetet kan påbörjas i oktober/november och det beräknas ta ca 5 veckor.

• Sanering
Vi har haft ett företag här som undersökt miljön i källaren, överlag är denna bra och vi har inga fuktproblem däremot behöver vi åtgärda vissa asbestskador (asbesten är helt ofarlig så länge man inte arbetar med den och andas in dammet). Upphandling av detta arbete pågår och den asbest som är skadad ska kapslas in.
Dessutom pågår upphandling för att ta bort husets gamla oljepanna och oljecistern.

• Källargångar
Nästa delprojekt blir att fräscha upp källargångarna med nya ytskikt, dörrar och lås samt belysning.

• Trapphus
Nästa stora projekt efter källarrenoveringen blir renovering av våra trapphus, lägenhetsytterdörrar och eventuellt separata brevlådor.

Städdag

Planera in höstens gemensamma städdag – lördagen den 16 oktober. Då hjälps vi åt att fixa runt huset, putsa fönster i trappuppgångarna, städa källare och vind m m. Dagen avslutas som vanligt med korvgrillning. Mer information kommer.

Med vänlig hälsning

Styrelsen