201003 Mars

Till alla boende

OVK
OVK-besiktningen kommer att utföras måndagen den 12 april med start kl 08,00. Om du själv inte kan vara hemma ber vi dig lämna din nyckel till Staffan Kvisth (uppg 39) senast söndag kväll. Inför besiktningen ombeds alla lägenhets- och lokalinnehavare att rengöra frånluftsdon in- och utvändigt för att undvika onödiga nedslag. Den som inte lämnar tillträde till lägenheten kommer att debiteras för extra besök som detta medför.

Fastighetsskötsel
Föreningen köper numera fastighetsskötseln direkt av Åkerlunds. Eftersom det inte har fungerat tillfredsställande med SBC som mellanhand så hoppas vi nu att vi får en effektivare fastighetsskötsel till bättre pris. Åkerlunds hjälper oss således med den regelbundna skötseln och underhållet i gemensamhetsutrymmena (t ex glödlampsbyte, värme, el och ventilation) och det som föreningen ansvarar för i lägenheterna (t ex element och stammar).

Kontaktuppgifter till Åkerlunds finns uppsatta på varje anslagstavla i trappuppgångarna. Vid akuta ärenden har varje medlem möjlighet att kontakta Åkerlunds direkt. I övriga ärenden kontaktas någon i styrelsen alt Hanna Risto (uppg 39) som är föreningens kontaktperson mot Åkerlunds.

Portkod
Som ni säkert har märkt så bytte vi aldrig portkod i februari. Anledningen till detta var att våra befintliga koddosor inte klarade av ett ytterligare kodbyte. Nu har vi dock fått nya dosor och därmed är koden ändrad till XXXX (vi presenterar inte koden på hemsidan, enbart i pappersformat, så kontakta styrelsen ifall du tappat bort utdelad information).

Soptunnor
Vi har fått nya soptunnor i plast. Eftersom det är vi själva i föreningen som ansvarar för dessa inkl rengöring (vilket kommer att ske på städdagarna) ligger det i allas intresse att inte kasta läckande soppåsar och att alltid se till att dessa är väl knutna. Det finns flera anledningar till att vi bytt från säckar till tunnor bl a av hänsyn till sophämtarna och för att slippa råttor och fåglar som hackar sönder säckarna.

Städdag
Planera in vårens gemensamma städdag – lördagen den 8 maj. Då hjälps vi åt att fixa på baksidan, putsa fönster i trappuppgångarna, städa källare och vind m m. Dagen avslutas som vanligt med korvgrillning. Mer information kommer.

Med vänlig hälsning

Styrelsen